Indeks IndeksAngelsen Trine Córka Morza 29 OszukanyLcantfw922009 84. Weselne dzwony 2. McPhee Margaret OpowieśÂ›ć‡ przemytnikaAnne Ireland Trial By Fire (v5.0) (pdf)Brandys Marian Kozietulski i inni [1]Lloyd Biggle Jr PomnikŻycie erotyczne wielkich dyktatorów00000102 Rej śąywot czśÂ‚owieka poczciwegoGraham Heather Gorć…czka nocy 02 Szmaragdowy aniośÂ‚
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • anusiekx91.opx.pl
  •  

    [ Pobierz całość w formacie PDF ]

    Ogrzewany środek transportu ze CRB
    wzmocnionÄ… izolacjÄ… klasy B
    Jeżeli środek transportu ma zdejmowane lub niesamodzielne urządzenie cieplne, to odpowiednie rozpoznawcze
    oznaczenia literowe powinny być uzupełnione literą "X".
    Oprócz powyższych rozpoznawczych oznaczeń literowych pod nimi powinna być podana data upływu terminu
    ważności świadectwa wydanego na środek transportu (miesiąc i rok), która podana jest w rubryce 8 dodatku 3 do
    niniejszego załącznika.
    Wzór:
    RNA 5 = miesiąc (maj) upływ terminu ważności
    5 - 1974 1974 = rok świadectwa
    __________
    *) Patrz postanowienie przejściowe w punkcie 5 niniejszego załącznika.
    ZAACZNIK Nr 2
    WARUNKI DOTYCZCE TEMPERATUR, KTÓRE POWINNY BY PRZESTRZEGANE PRZY
    PRZEWOZIE ZAMRO%7Å‚ONYCH I GABOKO ZAMRO%7Å‚ONYCH ARTYKUAÓW %7Å‚YWNOZCIOWYCH
    Najwyższa temperatura w dowolnym miejscu ładunku w czasie załadunku, przewozu i wyładunku nie powinna
    przekraczać wielkości niżej podanych dla każdego artykułu. Jeżeli jednak niektóre operacje techniczne, jak np.
    rozmrażanie parownika środka transportu - chłodni powodują na krótki okres ograniczone podwyższenie
    temperatury w jakiejkolwiek części Å‚adunku, dopuszcza siÄ™ wzrost o 3°C temperatur podanych niżej dla
    odpowiednich artykułów żywnościowych.
    Zamrożone lub gÅ‚Ä™boko zamrożone Å›mietana i koncentraty soków owocowych -20°C
    Zamrożone i gÅ‚Ä™boko zamrożone ryby -18°C
    Dowolne inne gÅ‚Ä™boko zamrożone artykuÅ‚y żywnoÅ›ciowe -18°C
    Zamrożone masÅ‚o oraz inne tÅ‚uszcze -14°C
    Zamrożone podroby, żółtka jaj, drób i dziczyzna -12°C
    Zamrożone miÄ™so -10°C
    Dowolne inne zamrożone artykuÅ‚y żywnoÅ›ciowe -10°C
    ZAACZNIK Nr 3
    WARUNKI DOTYCZCE TEMPERATUR, KTÓRE POWINNY BY PRZESTRZEGANE PRZY
    PRZEWOZIE NIEKTÓRYCH ARTYKUAÓW %7Å‚YWNOZCIOWYCH, NIE ZNAJDUJCYCH SI W
    STANIE ZAMRO%7Å‚ONYM LUB GABOKO ZAMRO%7Å‚ONYM
    Podczas przewozu temperatury danych artykułów żywnościowych nie powinny przekraczać podanych niżej
    temperatur:
    Podroby +3°C3)
    MasÅ‚o +6°C
    Dziczyzna +4°C
    Mleko w cysternie (surowe lub pasteryzowane)
    przeznaczone do bezpoÅ›redniego spożycia +4°C3)
    Mleko przemysÅ‚owe +6°C3)
    Mleczne produkty (jogurty, kefiry, Å›mietana i twaróg) +4°C3)
    Ryby1) (powinny być zawsze przewożone w lodzie) +2°C
    Gotowe produkty miÄ™sne2) +6°C
    MiÄ™so (z wyjÄ…tkiem podrobów) +7°C
    Drób i króliki +4°C
    ____________
    1)
    Z wyjątkiem ryb wędzonych, solonych, suszonych lub żywych.
    2)
    Z wyjątkiem produktów w stanie stabilizowanym metodą solenia, wędzenia, suszenia lub sterylizacji.
    3)
    W zasadzie czas przewozu nie powinien przekraczać 48 godzin. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • ftb-team.pev.pl
  •